Kaitito: Robert Simon
Tuhinga O Mua: 17 Hune 2021
Rā Whakahou: 9 Here-Turi-Kōkā 2025
Anonim
He aha te whakamātautau whakahaumanu I te mate ūtaetae? (What are Breast Cancer Clinical Trials?)
Ataata: He aha te whakamātautau whakahaumanu I te mate ūtaetae? (What are Breast Cancer Clinical Trials?)

Toka Te Manawa

Tirohanga

Ko to repe thyroid kei roto i to kaki, kei raro noa iho o to aporo Arama. Ka hangaia e te thyroid nga homoni me te whakahaere i te whakamahinga o to tinana i te kaha me te aro o to tinana ki etahi atu homoni.

Ka puta i te taakoro te homoni e kiia nei ko te triiodothyronine, e mohiotia ana ko T3. Ka whakaputahia he hormoni e kiia ana ko te thyroxine, e mohiotia ana ko T4. Tahi, ko enei homoni e whakahaere ana i te paemahana o to tinana, te pungao, me te tere o te ngakau.

Ko te nuinga o te T3 o to tinana e herea ana ki te pūmua. Ko te T3 e kore e herea ki te pūmua e kiia ana ko T3 koreutu ka porohurihia ki roto i o toto. Ko te momo whakamatautau T3 noa, e mohiotia ana ko te T3 katoa o nga whakamatautau, e whanganga ana i nga momo T3 e rua i roto i o toto.

Ma te ine i te T3 i roto i to toto, ka taea pea e to taakuta te whakatau mena kei te raru koe ki te tairoiro.

He aha nga taote e mahi ana i nga whakamatautau T3

Ka tohua e to taakuta te whakamatautau T3 mena kei te whakapaehia e ratau he raru ki to tairoiro.

Ko nga raru taawewe pea ka uru atu ki:

• hyperthyroidism: ka hua ke i te nui o te homo thyroid i to thyroid
  • hypopituitarism: ka kore e puta i to repe pituitary i te nuinga o nga homoni pituitary
  • hypothyroidism tuatahi, tuarua ranei: ka kore e puta mai i te thyroid he nui noa atu o nga homo thyroid
  • ngoikore o te waa thyrotoxic: ka hua mai i te nui o te homone thyroid, ka ngoikore te uaua

Ma te raru o te taimana e mate ai nga tohu maha. Hei tauira, tera pea ka raru to hinengaro penei i te manukanuka, nga raru o te tinana ranei penei i te koroke me te waatea o te wa.

Ko etahi atu tohu tohu ka taea:

• ngoikore me te mauiui
  • te uaua ki te moe
  • te whakanui ake i te aro ki te wera me te makariri ranei
  • te whakaheke taumaha riro ranei
  • kiri maroke puehu ranei
  • maroke, ka riri, ka pupuhi, ka pupuhi ranei nga kanohi
  • ngaronga makawe
  • nga ru o te ringa
  • nui haere te auau o te ngakau

Mena kua whakatutukihia e koe tetahi raru thyroid, ka whakamahia pea e to taakuta te whakamatautau T3 kia kite mena kua whakarereketia to ahua.

I etahi wa, ka tono pea to taakuta i te whakamatautau T4, i te TSH ranei. Ko te TSH, ko te homoni whakaohooho-taiha ranei, te homoni e whakaohooho ana i to thyroid ki te whakaputa i te T3 me te T4. Ko te whakamatautau i nga taumata o tetahi o enei atu homoni ranei hei awhina i to taakuta ki te whakaatu i nga korero kei te tupu.

Te whakarite mo te whakamatautau T3

He mea nui ki te korero ki to taakuta nga rongoa katoa e inu ana koe i tenei wa, na te mea ka raru pea etahi i nga hua o te whakamatautau T3. Mena kua mohio to taakuta mo o rongoa i mua, ka taea e raatau te korero ki a koe kia mutu te whakamahi i era wa, kia whakaarohia ranei te paanga ka whakamaoritia o hua.

Ko etahi rongoa ka pa ki o taumata T3:

• raau taero e pa ana ki te thyroid
  • steroids
  • pire whakahaere whanau, etahi atu rongoa ranei kei roto ko nga homoni, penei i te androgens me te estrogen

Te mahinga mo te whakamatautau T3

Ko te whakamātautau T3 he kukume noa i to toto. Ka whakamatautauria te toto i roto i te whare taiwhanga.

Te tikanga, ko nga hua kaute mai i te 100 ki te 200 nanogram mo ia haurau (ng / dL).

Ko te hua o te whakamatautau T3 noa kaore i te kii he tino pai te mahi o to thyroid. Ko te ine i to T4 me te TSH ka awhina i to taakuta ki te whakaaro mena he raru tauroro koe ahakoa he hua T3 noa.

He aha te tikanga o nga hua whakamatautau T3 rereke?

Na te mea he uaua nga mahi a te thyroid, kaore pea tenei whakamatautau kotahi e hoatu ki to taakuta nga whakautu tika mo te mea he. Heoi, ko nga hua rereke ka awhina i te tohu ki te huarahi tika. Ka taea hoki e to taakuta te tohu ki te mahi i tetahi whakamatautau T4, TSH ranei kia marama ake ai te ahua o to mahi thyroid.

Ko nga taumata tiketike o te T3 e kitea ana i roto i nga wa hapu me nga mate pukupuku ate. Mena i whangangahia e to whakamatautau T3 te taumata T3 koreutu, ka taea pea e to taakuta te whakakore i enei tikanga.

Taumata T3 teitei

Mena kaore koe i te hapu, kei te mate ranei koe i te mate ate, ko te nui o te taumata T3 e tohu ana i nga take tauroro, penei i te:

• Mate o te urupa
  • hyperthyroidism
  • kore mamae (puku) thyroiditis
  • pararutiki haukotooto
  • kaokao goular nodular

Ko nga taumata T3 tiketike pea e tohu ana i te nui o te pūmua i roto i te toto. I etahi wa, ko enei taumata teitei ka tohu i te mate pukupuku thyroid ranei, i te thyrotoxicosis ranei.

Nga taumata T3 iti

Ko nga taumata iti o te T3 e tohu ana i te hypothyroidism me te hiakai ranei. Ka taea hoki te tohu he mate maoro koe mai i te mea kua heke nga taumata T3 i te wa e mate ana koe. Mena kua mate koe ki te hohipera, ka iti pea to reanga T3.

Koinei tetahi o nga take kaore e whakamahia e nga taakuta te whakamatautau T3 anake hei whakamatautau thyroid. Engari, ka whakamahia e ratau me te whakamatautau T4 me te TSH kia tino kitea ai te ahua o te mahi o to thyroid.

Nga raru o te whakamatautau T3

Mena kua tohua to toto, ka tatari koe kia iti ake to awangawanga i te waa e whakahaerehia ana. Akene he iti to toto, he maru ranei i muri iho. I etahi wa, ka marama pea koe.

Ko nga tohu nui, ahakoa he onge, ka mate pea te ngoikore, te mate, te toto toto, me te mumura o te uaua.

Pānuitanga

Flurazepam (Dalmadorm)

Flurazepam (Dalmadorm)

Ko te Flurazepam he rongoa manukanuka me te rongoa rongoa e whakamahia whaanuitia ana hei whakaora i nga raru o te moe, i te mea e mahi ana i te punaha o te io, e whakaheke ana i te wa moe me te whaka...
Pehea ai te whakaora whiu

Pehea ai te whakaora whiu

Me timata wawe tonu te maimoatanga mate whiu a, no reira, he mea nui kia mohio koe me pehea te tohu i nga tohu tuatahi ki te karanga wawe i te motuka motuka, na te mea ka tiimata te tiimatanga, ka iti...